День журналіста.

2020-06-05

/Files/photogallery/1/P1010073.JPG

6 червня в Україні відзначається День журналіста. Це одна із важливих на сучасний час професій. Недарма її вважають четвертою владою, хоч вона і дещо специфічна. Однак для її розвитку в Україні приділяється ще досить мало уваги. Як із сторони інших гілок влади так і зі сторони матеріально-фінансового стимулювання місцевих влад. Журналіст повинен всіляко старатись подавати достовірну та оперативну інформацію, а йому ніякої нагороди за це від регіональної влади не дістається. Це стосується також і Одеського регіону, де обласна та міська адміністрації ще мало дбає про підтримку місцевих журналістів, особливо тих хто висвітлює діяльність цього регіону в республіканських та міжнародних засобах масової інформації.

Досить велике значення в житті кожної громади займає діяльність активних блогерів, які дають правдиву, оперативну та достовірну інформацію про успіхи та недоліки свого краю в окремих галузях знань. Вони в цілому стимулюють любов та довіру до діяльності в окремих сферах виробництва та висвітлюють перспективи подальшого їх розвитку у даному регіоні. Створюють народну довіру до громадської діяльності та подальшого розвитку окремих напрямків ділового господарювання. Впроваджують різноманітні аспекти народної дипломатії.

Для регіонального журналіста місцевою владою ще не надається достатньо оперативна інформація про цікаві події які плануються для успішного висвітлення. Зараз майже немає поїздок керівництва, наприклад Одеської області із журналістами по окремим районам та визначним подіям як це було при попередніх керівниках. Із-за цього досить мало актуальної інформації дістається журналістам різних ЗМІ.

Зараз тільки правління одеського Товариства «Знання та вміння» постійно підтримує діяльність свого регіонального інформаційно-кореспондентського агентства та надає йому посильну консультативно-технічну допомогу.

Досить успішно на півдні України працюють Одеська регіональна організація Національної спілки журналістів України. Керівник Юрій Роботін. Інформаційно-кореспондентське агентство Товариства «Знання» в Одеській області. Керівник Анатолій Дібров. Думська.net та деякі інші журналістські організації.

Не дивлячись на окремі виникаючі матеріальні труднощі журналісти півдня України продовжують активно працювати та інтенсивно висвітлювати досягнення цього чудового краю. Досить успішно особливо в електронних засобах масової інформації регіону працюють Фелікс Кохріхт, Євгеній Голубовський, Олександр Галяс, В’ячеслав Теняков, Юрій Бойко, Олег Куцький, Олександр Синельников, Анатолій Венгрук, Степан Алекян, Георгій Герега, Володимир Богатирьов, Константин Ільницький, Валентина Михайлова, Олег Владимирський, В’ячеслав Романовський, Олег Губарь, Борис Бухман, Сергій Гуманьк, Ірина Іщук, Володимир Андреєв, Валерій Цонін, Олексій Кобильников, Ольга Номерок, Дмитро Щербань, Ніна Кужельникова, Володимир Черний та деякі інші.

Бажаємо всім счастливих посмішок, радості, удачі і хороших новин, гарного настрою, добра та щастя. А любов і розуміння близьких людей нехай будуть тією опорою, яка допоможе подолати будь-які складні журналістські випробувань.

Кол-во просмотров: 704

Комментарии